Goed voorbereid is het halve werk

 Een stad als Rome is niet in één dag gebouwd. Een goede webshop bouw je ook niet op één dag, net als bij het openen van een fysieke winkel moet je aan heel wat denken. “Voor je live gaat, bereid je je best goed voor”, luidt de gouden tip voor online starters van Bastiaan Phlips, E-commerce Business Development Manager bij CCV Shop. “Maak een degelijk financieel plan, denk na over de functionaliteiten die je website nodig heeft en hoe hij eruit moet zien, check of alles juridisch wel ok is, bedenk welke betaalopties je gaat aanbieden en vooral ook hoe je de bestellingen gaat verwerken en bezorgen.”

Lokaal starten en keep it simple

Kies goed je markt en zorg dat je daar stevig verankerd zit voor je verder uitbreidt. Dat uitbreiden kan dan in je productlijnen, geografisch (online ligt internationale handel altijd binnen handbereik), of beide. Zo is ook CCV geleidelijk aan gegroeid. Zij startten ooit als kassaleverancier in de Benelux met betaalterminals voor fysieke winkels. Stap voor stap breidde hun gamma uit van ‘attended payment’ oplossingen naar ‘unattended payment’ (betaalautomaten) en later ook online betaaloplossingen.

CCV regelt dus je betalingen, zowel fysiek als online én biedt het e-commerce platform ‘CCV Shop’ aan. Je kan er zelf je webshop op ontwikkelen met alle nodige functionaliteiten of je kan hem laten bouwen door ervaren designers. Helemaal op maat. “Omdat alles aanwezig is, kunnen we de ondernemer volledig ontzorgen wat betreft de volledige bouw en hosting van de webshop, inclusief de betaalsystemen en juridische kwesties,” legt Bastiaan uit. “Eigenlijk bieden we een one-stop-shop en dat maakt het voor starters en KMO’s wel makkelijk: voor een duidelijk bedrag per maand heb je een webshop op maat, gebaseerd op ons platform, met alles erop en eraan, en met een opleiding orderverwerking en support via chat, telefoon of live.

Professionele begeleiding

Eens je webshop live staat, kan het echte werk beginnen. Maar het grote verschil met een fysieke winkel is dat niemand zomaar toevallig voorbij loopt en binnenspringt. Je moet bezoekers en klanten naar je webshop halen, ‘traffic’ genereren op een zeer druk bezocht en wereldwijd internet. “En dat vergt best wat kennis en investering. Marketing is een onderdeel van e-commerce dat dikwijls onderschat wordt en eigenlijk integraal deel moet uitmaken van je business plan op lange termijn”, weet Bastiaan. “Daarom willen we dat totaalpakket kunnen aanbieden. En voor wat we zelf niet kunnen, hebben we een uitgebreid partnernetwerk van specialisten.“

Wie bij CCV Shop aanklopt om een webshop te bouwen, volgt een vast traject. Na een eerste intake-gesprek, weet je waar je allemaal op moet letten en wat je zoal moet voorzien. Zowel functioneel als design-matig. Heb je zelf al een design, een vaag idee of begin je van nul? Afhankelijk van je behoeften, werk je een plan uit. Heb je hulp nodig bij de implementatie van je bestel- en betaalprocessen? Wil je je website graag gescreend op juridische conformiteit en klantvriendelijkheid? Dan werkt CCV Shop bijvoorbeeld samen met SafeShops.be. Bijna klaar? Dan is het tijd voor testbestellingen of een opleiding orderverwerking…

Bastiaan: “Hou je ogen en oren open, blijf investeren in kennis, opleidingen of begeleiding. Want de technologie staat niet stil en de wetgever zit ook niet stilIs er een wijziging in de BTW-wetgeving, of de privacy wetgeving? Hoe zit het nu met de cookies, moet je website aangepast worden? En maakt die nieuwe delivery tool het niet tonnen makkelijker om mijn pakjes te verzenden? Aarzel niet om hulp en advies in te roepen van professionals.”

Ga voor ‘la totale’ met Digital’s Got Talent

Wat een leuke manier om ondernemen in België te promoten! Het is geweldig om starters zo een dikke duw in te rug te kunnen geven.”

Wie de tweejaarlijkse wedstrijd wint, krijgt een gratis webshop cadeau én een jaar lang gratis begeleiding om zijn/haar concept helemaal uit te werken. “Wij, samen met SafeShops.be en PostNL België, werken daarvoor met partners van de bovenste plank. Het is echt een mooi totaalpakket. Ik raad het iedereen aan die wilt starten met een eigen online zaak: go for it!

Wil je weten wat CCV Shop specifiek voor jou kan doen? Neem gerust eens contact op via www.ccvshop.be.


Deprecated: wp_make_content_images_responsive is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp_filter_content_tags(). in /home/digitalgottalent/apps/default/wp-includes/functions.php on line 5213