Het Safeshops label, een extra troef

door | mei 24, 2022 | 0 Reacties

Sinds kort prijken op de webshop van The Leather Sales een Safeshops logo en een Ecommerce Europe trustmark logo. Wat houden deze beide logo’s in en hoe verkrijg je deze als webshopeigenaar? 

Een onafhankelijke partij checkt je webshop
Om de labels te behalen wordt je afgewerkte webshop in opdracht van Safeshops onderzocht door een onafhankelijk advocatenkantoor, Sirius Legal. Na maximaal 2 weken ontvang je een rapport met daarin to do’s en adviezen. De to do’s moet je verplicht doorvoeren wil je het label behalen. De adviezen zijn niet verplicht. The Leather Sales heeft ervoor gekozen om ook alle adviezen door te voeren en zo doen we eigenlijk meer dat wat wettelijk verplicht is. 

Je webshop krijgt zijn eerste rapport
In het rapport wordt duidelijk en overzichtelijk uitgelegd waarom je best een aantal wijzigingen of aanvullingen doorvoert en in welke wetgeving deze kaderen. Vrees niet, er wordt geen ingewikkelde juridische woordenschat gebruikt en het rapport is zo opgesteld dat het voor iedereen begrijpelijk is. 

Werken met een professionele partner heeft zijn voordelen
Door met een professionele partner, zoals CCV, een webshop te bouwen voorkom je dat je lijst met aanpassingen ellenlang is. De aanpassingen die The Leather Sales moest doorvoeren waren minimaal. Zo moesten we ons bankrekeningnummer op meerdere plaatsen op de website weergeven. Verder vroeg men ons om de link naar de geschillenprocedures van de Consumentenombudsdienst en de Europese Geschillencommissie te vermelden op nog een andere plaats dan de algemene voorwaarden. 

Een ander paar mouwen was het hoofdstuk “Geoblocking”. Ingevolge de Geoblocking Verordening is het verplicht dat consumenten, ongeacht uit welk land van de Europese Unie ze komen, de mogelijkheid hebben om een bestelling te plaatsen. Het enige dat je mag beperken, is het leveringsadres. Met andere woorden iedereen uit de Europese Unie moet een bestelling kunnen plaatsen op je webshop, maar je bent niet verplicht om aan alle landen in de Europese Unie te leveren. Na overleg met CCV shops heeft The Leather Sales beslist om leder, fournituren en toebehoren aan alle Europese landen te leveren. 

Een laatste check op weg naar groen licht
Nadat alle wijzigingen zijn doorgevoerd checkt Sirius Legal nogmaals je webshop en na groen licht krijg je van Safeshops het label toegekend. Samen met het Safeshops label ontvang je het Ecommerce Europe trustmark logo. 

Twijfelende potentiële klanten over de streep trekken
Communiceer zeker over de toekenning van het label. Het kan potentiële klanten die nog twijfelen over de streep trekken. Veilig online kunnen shoppen is voor de consument een geruststelling. 

Met een Safeshops label is je webshop juridisch in orde
Het FOD Financiën en de Belgische GegevensBeschermingsAutoriteit (GBA) controleren op de naleving van de GDRP- wetgeving (General Data Protection Regulation). De juridische controle in het kader van het Safeshops label checkt ook deze aspecten. Een hele geruststelling wanneer je weet dat je juridisch in orde bent en je boetes kan vermijden. 

De Safeshops en Ecommerce Europe labels staan te blinken op onze homepage. Neem gerust een kijkje www.theleathersales.com 

Sophie