Mijn zoektocht naar een goede boekhouder

door | feb 8, 2022 | 0 Reacties

Na de euforie van het winnen van de wedstrijd Digital’s Got Talent werken we in 6versnelling verder aan de uitbouw van The Leather Sales.

Eén van de vele taken die op mij to-do lijst stond was het vinden van een boekhouder. Ik wou een betrouwbare boekhouder waarmee ik mijn financieel plan scherp kon stellen en waarmee ik in de toekomst kan samenwerken.  Iemand waarmee het klikt, maar die me ook zal wijzen op eventuele minder leuke feiten.

Nooit had ik kunnen vermoeden dat dit zo’n moeilijke zoektocht zou worden. De antwoorden die ik kreeg van de boekhouders die ik contacteerde gingen van “ Wij nemen geen nieuwe klanten aan”, “Starters, daarin zijn we niet geïnteresseerd”, “Met e-commerce hebben we geen ervaring, wij wensen u dus niet verder te begeleiden” tot “ Ja, wij begeleiden starters, maar enkel vrije beroepen en dienstverlening.” Met elk telefoongesprek groeide mijn verbazing. Wat aanvankelijk een eenvoudige taak leek, bleek dus niet zo evident.

In de kerstvakantie had ik een afspraak met één van de partners van de wedstrijd : NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen). Zij zijn tevens partner van het project “Zeker van je Zaak”. Dit project stimuleert ondernemerschap en wil ondernemingen en ondernemers sterker maken. Ze richten zich op (pré)starters, gevestigde ondernemers en ondernemingen die willen groeien.

Via NSZ en “Zeker van je Zaak” kwam ik in contact met een boekhouder en jurist. Zij beantwoordden enkele boekhoudkundige vragen die ik had en via hen kreeg ik een 2e opinie over het statuut dat ik voor ogen had. Ik legde hen ook mijn zoektocht naar een boekhouder voor. Nog diezelfde namiddag ontving ik een rapport met de onderwerpen die we besproken hadden en de gegevens van een boekhouder die me eventueel verder kon helpen.

Na een aangename informatieve meeting met de boekhoudster die me werd aangeraden kan ik eindelijk mijn zoektocht afsluiten. 

Ondertussen werd het ondernemingsnummer en het BTW nummer aangevraagd. Met elke stap krijgt mijn onderneming steeds meer vorm.

Sophie